Южноафрикански рефер ще следи за спазването на правилата по време на мача за световната титла в тежка категория между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев.

Сблъсъкът е в Лондон идната събота, а на ринга, освен шампионът от Великобритания и българския претендент, ще е още Дион Дуарте, пише "Тема Спорт".

51-годишният рефер ще е едва вторият южноафриканец, свирил бой за пояс в тежка категория. Той пристигна в Лондон в петък и ще остане в "балона" на организаторите в дните до срещата.

Дуарте работи като зам.-директор на департамента по обществена сигурност на Уестърн Кейп, а като млад има прилична боксова кариера при аматьорите в местен военен отбор.

Става съдия през 1998 година и оттогава е ръководил над 1100 двубоя. Минава за най-добрия рефер в страната в последните години.

Местните медии често са отбелязвали необикновената му принципност и вярност към ценностите на бокса, като дори са го критикували, че не е оказвал съдийска подкрепа на южноафрикански боксьори, чиито мачове е ръководил, тъй като подобна "помощ" е нещо обичайно в спорта.