Тайсън Фюри, който преди няколко месеца се отказа от бокса и се зарече повече да не се качи на ринга, не само направи мач срещу Дерек Чисора, ами и вече има планове за предстоящата 2023 година.

Циганския крал дори обяви 2023-а за най-голямата година в неговата кариера, а причината е, че очаква именно в следващите месеци да стане абсолютен световен шампион в тежката категория, обединявайки всички пояси.

Това минава през задължителен мач с Олександър Усик, който Фюри се опита да предизвика още в минутите, след като победи Чисора.

Олександър Усик се качи на ринга, а в типичния си стил, с много обиди и закани, Циганския крал го предизвика да направят мач. Отговор не последва, но за всички е ясно, че времето за подобен двубой наближава.

Часове по-късно, когато нещата се поуспокоиха, двамата притежатели на поясите в тежка категория коментираха евентуалния им мач.

"Истина е, че мислим за такъв мач. Цяла Великобритания, а и хората в Украйна го очакват. Всеки фен иска този мач", лаконично каза Усик.

Снимка: Getty images

Тайсън Фюри бе доста по-изчерпателен около плановете си за бъдещето, като сподели:

"Предстоят ми невероятни неща през следващата година, готвя няколко големи мача.

Усик е първото ми желание, но ако той не успее за мач в началото на годината, то тогава има резервен план. Казва се Джо Джойс, ще го направим на "Уембли" и ще продадем 90 000 билета без никакви грижи.

Лондон е столицата на спорта, ще направим ново шоу.

Вижте тези фенове, те просто идва и идват. С Чисора се бихме на стадион през декември. Времето не неприятно, но 60 000 бяха тук, няма съмнение, че мога да напълня всеки стадион.

Желание №1 обаче си остава Усик. Феновете на бокса заслужават да имат един шампион - абсолютен и категоричен. Той дойде на мача ми с Чисора, за което заслужава уважение.

Усик не е лесен боксьор, може би най-трудният в момента. Нямам търпение да се случи този мач.

Но знаете как стоят нещата в този бизнес, понякога големите мачове просто не се случват. Заради това имаме сигурен втори вариант, както ви казах, това е Джо Джойс.

Той е доста талантлив, може би и бъдещ шампион, но за мен в момента Усик е по-добър, по-труден за побеждаване.

Но първо мислите ми са към Катар. Отивам да подкрепям Трите лъва, защото трябва да донесат този трофей у дома", каза Фюри.