Сделката за супер мача в тежка категория между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри се очаква да бъде завършена в рамките на тази седмица.

Отборите на двамата британци започнаха преговорите за сблъсъка веднага след победата на Ей Джей над Кубрат Пулев в края на миналата година.

Според английските медии двете страни са близо до обявяване на сблъсъка, но не могат да се разберат по две основни направления.

Едно от тях е кой от бойците трябва да излезе пръв на ринга, както и чие име да е първо на афиша, билбордите, анонса за мача и така нататък.

Другата голяма дилема е къде да се играе мача. Промоутърът на Джошуа Еди Хърн вече заяви, че Саудитска Арабия е главен претендент - там боксьорът от Уотфорд изигра реванша си срещу Анди Руис през 2019-а.

Близкия изток е фаворит за големия мач, тъй като Великобритания няма право да пълни стадион в условията на пандемия. Все пак се очаква срещата да е в максимално удобно време за британските фенове.

"Честно казано вече не ми се говори за този бой, защото казвам едно и също. Надявам се до две седмици да финализираме нещата. Не искам да отегчавам хората", заяви Еди Хърн в последното си интервю.