Тайсън Фюри и Олександър Усик са постигнали споразумение за мач помежду си, в който трябва да обединят световните титли в тежка категория на професионалния бокс. Въпросният двубой ще се проведе скоро - в началото на 2023 година, като все още няма уточнени дата и място, но детайлите се избистрят един по един. За това съобщи промоутърът на Фюри - Боб Аръм.

Циганския крал предизвика Усик след защитата на титлата си на WBC срещу Дерек Чисора по-рано този месец. Украинецът от своя страна държи титлите на WBA, IBF, WBO и IBO.

ВИДЕО ОТ ПОБЕДАТА МУ НАД ЧИСОРА ГЛЕДАЙТЕ ТУК >>>

"Двамата се съгласиха следващата голяма битка да бъде помежду им. Усик ми е много добър приятел и е изключително интелигентен. Тайсън пък е Супермен и на ринга, и като интелект. Желанието им е да се изправят един срещу друг", заяви легендата Аръм.

Разбира се, както при доста от последните големи мачове в професионалния бокс, веднага са били получени оферти за домакинство от арабски страни, но Аръм добави, че има шанс двамата да премерят сили във Великбритания.

"Окончателното решение предстои скоро. Надявам се до края на годината всичко да бъде уточнено", обобщи ситуацията той, цитиран от "Скай Спортс".