Само няколко дни след битката за излъчване на абсолютен световен шампион в тежката категория на бокса между Олександър Усик и Тайсън Фюри, вече усилено се заговори за реванш.

Такъв със сигурност ще има, защото е фигурира като клауза в предварително подписания договор, а екипите на двамата боксьори вече започват обсъждането за дата и локация.

Желанието най-вече на Тайсън Фюри като загубил първата битка е реванш да има до края на календарната година, а към момента октомври изглежда най-оптимистичният вариант.

Дори и в предварително подписания договор е заложено, че битка трябва да има около 5 месеца след първия мач, а обсъжданата дата е 12 октомври.

Тепърва предстоят разговори за локация, разпределяне на приходи и всички други условности, но няма да е никаква изненада, ако двамата отново се срещнат в Саудитска Арабия.

Още вчера обаче ви съобщихме, че евентуалният реванш едва ли ще е за всичките пояси и званието абсолютен световен шампион в тежка категория.

Причината е, че по административни прични Олександър Усик може да бъде лишен от пояса си в IFB, защото е просрочил задължителната защита на титлата си срещу Филип Хъргович.

Разбира се, дори и поясът да бъде отнет от Усик, това няма да осуети желанието на Фюри за реванш срещу единствения боксьор, успял да го победи на професионалния ринг.