Тайсън Фюри и Антъни Джошуа трябва да се бият през тази година поне веднъж. Или поне така се надяват феновете на бокса по света, а тази надежда се храни с подхвърлени фрази от промоутърите Еди Хърн, Боб Аръм и Франк Уорън - тримата най-големи в този бизнес в момента.

Говори се за това, че "договорката за мачовете е близо", за дати през юни и старт на подготовка за тях, за телевизионни пари в размери на стотици милиони долари... Но засега няма новина-факт, която да потвърди, че боксовият мач е фиксиран за конкретна дата.

А той трябва да обедини титлите в четирите версии на тежката категория. Три от титлите са в Джошуа, една - във Фюри.

Но ако си представяте картини на Циганския крал, който не излиза от залата денонощно и тренира като луд за сблъсъците с Ей Джей - забравете. Той е във ваканция и изобщо не е сигурен нито кога, нито къде, нито дори дали ще има такива мачове.

"Да ви кажа как са нещата - обясни Фюри в телефонен разговор с IFL TV, ирландска медия. - Боб Аръм е промоутър, Хърн, Уорън - те са хората, които договарят и продават един боксов мач. Дотук ги слушам да говорят, но не виждам нищо конкретно.

Докато не видя дата черно на бяло, не видя доста пари влезли в сметката ми и не ми кажат - ще се биеш тогава, аз съм във ваканция.

Какво значи това ли? Пия по 10-12 бири на ден, почивам си... Гражданин, който спокойно разпуска в локдауна, без да си дава зор.

Дали мисля, че ще се бия с Джошуа? Да.

Дали мисля, че ще е скоро. Не.

Дали нещо конкретно е договорено по темата. Не. Поне аз не знам.

Тренирах достатъчно в последната година, но нямах нито един бой. Сега си почивам. Като ми кажат - има мач, аз започвам подготовка."