Тайсън Фюри нанесе тежък удар в лицето на Дионте Уайлдър, с когото уж бяха в добри отношения след паметния им боксов мач през декември в САЩ.

Тогава съдиите стигнаха до спорно решение за реми, но доста експерти отчетоха, че британецът е трябвало да спечели боя.

Реваншът, който бе считан за сигурен, засега се отлага. Според договорката на Фюри с американски промоутъри и спортния канал ESPN, той трябва да се бие с друг противник, преди да се стигне до повторение на големия мач.

И това накара американецът Уайлдър да се възмути, наричайки Фюри "скучен, неизвестен и незначителен боксьор, станал известен с това, че се би с мен".

Отговорът на човека, наричащ себе си Циганския крал, не закъсня и не разочарова.

"Затова ли ESPN сключи договор за 100 милиона долара с мен, а не с теб? - написа Фюри в Туитър, като прибави и таг с името на Бронзовия бомбардировач, както наричат Уайлдър. - Вероятно това, което си искал да кажеш е, че ти си нищо без Циганския крал, тъпако!".

Разбира се, не само Уайлдър е разочарован, че реваншът няма да стане факт скоро. Всички фенове на бокса биха искали пак да гледат шоу като това, което ги държа в напрежение 12 рунда през декември.

В интервю за списание GQ преди дни, британецът заяви:

"Писах няколко пъти съобщения на Дионте за реванш, но не получих отговор. Пиша му от Коледа насам. Всъщност, вече не ме интересува, договорът ми с ESPN гарантира, че ще имам един мач преди това. Дали знам кой е? Може би, но няма да ви кажа! Истината е, че аз спечелих онзи мач с Уайлдър, и то доста убедително. Съдийското решение беше позор."