Доживяхме и това - Тайсън Фюри, който никога досега не бе казвал добра дума за Антъни Джошуа, засипа с похвали човека, който в неделя сутринта нокаутира Кубрат Пулев и защити титлите си в тежката категория на бокса.

Фюри е вероятният следващ съперник на Ей Джей за обединяване на поясите - сега три от тях са в Антъни, а един държи Тайсън.

"Ей Джей е голяма работа - каза пред Talksport Фюри. - Винаги съм го знаел. Той е велик боксьор, олимпийски златен медалист, два пъти печели световната титла - като мен. Печели срещу най-добрите, доказва се срещу шампиони. Имам огромно уважение към Джошуа. Това е голям шампион.

Няма значение дали сме приятели или не... Ние всъщност не се познаваме лично и нямам мнение за него извън ринга, въпреки че ми изглежда готин тип. Но виждам какво прави на ринга и - респект за това."

Мачовете между двамата, а те се очаква да са повече от един, вече се договарят между щабовете им.

Споменават се и огромни суми на договорите, в порядъка на над 200 милиона долара като приходи от цялото събитие.

"Трябва да се случи - коментира Фюри. - Длъжни сме да го направим през 2021-ва година. Джошуа мина през своето последно препятствие, което беше Пулев. Пред мен такова няма, аз съм готов.

Питаха го дали иска да се бие с мен, той не бе съвсем директен, но аз знам, че вътрешно няма как да не иска да направим тези мачове. Стига, длъжни сме!"

В края на включването си в специализирания подкаст за бокс, Фюри бе попитан - кой е най-добрият боксьор в тежката категория. Неговият отговор не учуди никого, традиционно изстрелян с огромна увереност:

"Аз! С километри преднина пред останалите!"