Две от най-сериозните имена в тежката категория на бокса - Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър, бяха помолени да дадат мнението си за Кубрат Пулев.

Вчера шанс да го направи за родния боксьор имаше и друг претендент в категорията - Дилиън Уайт, като той се изказа много хапливо за Кобрата. Нарече го наполовина човек - наполовина зеленчук, приличащ на зелка.

Още по-краен в оценката си бе актуалният шампион Тайсън Фюри, който сравни Пулев с женски полов орган.

По същия начин той определи и съперника на българина - Антъни Джошуа, с когото трябваше да се срещнат на 20 юни, но мачът бе отложен заради пандемията от коронавирус.

"Ако трябва да бъда честен, Пулев и Джошуа са п**ки. Не съм сигурен, че мога да изрека тази дума по радиото, но какво ми пука.

Това не е мач, който представлява интерес за мен. Аз искам да гледам единствено големи мачове, а за съжаление Пулев не е чат от голямата сцена.

Мачовете, които искам да гледам, са свързани с мен, Уайлдър и Джошуа. Това е, няма други играчи на сцената. Другите са просто хора, които се опитват пробият в тежката катеогрия", сподели Фюри в радио интервю по "Sirius XM".

Далеч по-сдържан и уважителен в коментарите си бе американецът Дионтей Уайлдър, който пред ESPN заяви:

"Не съм гледал много Пулев, защото не е бил на голямата сцена кой знае колко.

Нещата, които съм видял обаче, показват, че има силни мачове. Например този срещу Кличко. Мисля, че Пулев има силна воля и психика".