Световният шампион по бокс в тежка категория Тайсън отново е в центъра на вниманието. Циганския крал, който оповести отказването си от спорта през миналия месец, сега е готов да се върне на ринга за мач със сънародника си Антъни Джошуа.

Феновете дълго време искат да видят битка между британските звезди при най-тежките на професионалния ринг, а сега Фюри им даде лъч надежда. Тайсън е категоричен, че ще се съгласи на подобен двубой, ако бъдат приети неговите условия.

"Мачът трябва да може да се гледа без пари. Да бъде безплатен по телевизията и всички билети да бъдат безплатни. От този исторически британски мач не трябва да се правят пари", написа Фюри в Instagram.

Toва изказване на Тайсън определено контрастира с едно от последните му такива - че би се качил отново на ринга, но за сума от 500 милиона паунда.

През месец април той защити титлата си, след като нокаутира Дилиан Уайт, а след това изпълни обещание към съпругата си и се отказа от бокса.

Антъни Джошуа пък загуби титлите си от Олександър Усик миналия септември. На 20 август на двамата предстои реванш, който ще се състои в Саудитска Арабия.