Антъни Джошуа трябва да реши днес дали ще подпише договора за така дългоочакваната битка в тежката категория на професионалния бокс с Тайсън Фюри. От лагера на Циганския крал са поставили ултиматум на Ей Джей, защото ако не се стигне до разбирателство до края на днешния ден, Фюри ще откаже да се качи на ринга със сънародника си.

"В понеделник ще знаем дали ще се случи или не. Ако нещата не бъдат уредени до понеделник, ще продължа напред", лаконичен бе Фюри, който държи шампионския пояс на WBC. Днес предстои среща между потенциалните купувачи на телевизионните права за евентуалното супер шоу и това също ще изиграе своята роля.

Джошуа пък коментира в социалните медии случващото се по следния начин - "Нещата са извън моите ръце. Всичко е в адвокатите. Знаете историята на бокса, трябва всичко да е окей от правна гледна точка. Разбира се, че ще подпиша, но всичко се преглежда от моитое адвокати в момента".

Представителите на Ей Джей са получили предложението на Фюри, като се очаква ако се стигне до разбирателство, двамата да премерят сили в началото на месец декември.

Неповторимият образ Фюри направи и друг коментар към евентуалния си съперник: "Подпиши договора и ще ти размажа лицето".

Промоутърите на Тайсън са предложили на Александър Усик мач на 17 декември в Саудитска Арабия, но са получили отговор, че украинската суперзвезда има контузия и няма да се бие повече тази година.