Потвърдено и официално: Тайсън Фюри срещу Антъни Джошуа на 14 август в Саудитска Арабия ще е обединителният мач за поясите в тежката категория на бокса.

Двамата шампиони с общо четири титли в различните версии, ще се изправят един срещу друг на специално построен нов стадион или в Джеда, или в Риад - домакините още уточняват точната локация.

Но около мача вече няма съмнение, след като Тайсън Фюри потвърди, че документите са подписани и от неговия щаб.

"Имам големи новини за вас: 14 август, Саудитска Арабия, аз срещу Джошуа - каза Циганския крал във видео обръщение в социалните мрежи. - Нямам търпение да го разбия на най-голямата възможна сцена.

Това ще е най-великото спортно събитие в историята на планетата Земя. Всички погледи на планетата ще са върху нас.

Не го пропускайте! Ще се видим в Саудитска Арабия!"

Според британските медии, причината да бъде избрана тази страна, не е нищо друго освен финансов водопад, който ще залее двамата боксьори и техните промоутъри, агенти и цели армии, които се грижат за интересите им.

Споменават се суми от порядъка на 120 милиона долара на човек, без да бъдат изчислени към тях и парите, които ще дойдат от платените абонаменти.

Последният "безспорен" световен шампион в бокса, който държеше всички възможни титли в определен период от време, бе пак британец. Ленъкс Люис ги събра за няколко месеца от 1999-а до 2000 г.

Но тогава за това звание бяха необходими само три от различните версии (без WBO), а сега са четири. Три са в Ей Джей, една има Циганския крал.

Джошуа е шампион с поясите на WBA, WBO и IBF, докато Фюри държи този на WBC.