Тайсън Фюри атакува световния шампион на WBA, IBF, WBO и IBO Антъни Джошуа, критикувайки го за избора на следващ съперник.

Джошуа не стигна до договорка за мач с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър, а вместо това ще се бие с Александър Поветкин на 22 септември на "Уембли".

Уайлдър предложи оферта на стойност 40 милиона паунда, за да се бие с Ей Джей, но англичанинът отказа и това не се харесва на Тайсън Фюри. Циганския крал смята, че големият световен шампион не трябва да бяга от никое предизвикателство и че избора на Джошуа е позор за бокса.

"Това са тъжни времена за бокса в тежка категория, защото Джошуа, който е наричан супер шампион и златно момче, отказва на всяка цена да се бие с Уайлдър.

Защото, когато не приемаш оферта за 40 милиона, явно няма да се биеш изобщо. Това е позор за бокса.

Трябва ни шампион, който приема всяко предизвикателство и който не се страхува от нищо. Някой, който поема рисковете и би отишъл да се бие и в задния двор на опонента си", заяви Фюри.

Самият той загатна че е пред завръщане в елита на бокса и че скоро може да е готов да се бие с Уайлдър.

"Може ли да си представите да ида в САЩ и да бия Уайлдър там? И това след като победих Кличко в Германия. Това би било невероятно. Може и да се случи. Кой знае? Очаквайте новини!", отсече бившият световен шампион.