Гаджето на Дионтей Уайлдър - Тели Суифт, нагнети допълнително напрежението преди мача между двамата, който ще затвори боксова трилогия.

Според информациите Фюри е бил заразен с коронавирус и затова двубоят беше отложен за 9 октомври, като предварителните планове бяха да се състои на 24 юли в Лас Вегас.

"Смятам, че с Ковид и при 16 оставащи дни до мача, Фюри можеше да се бие и мачът да се състои. Просто не смятам, че е готов. Според мен печели време, защото знае, че Дионтей е в много по-добра форма", заяви 32-годишната Суифт, която е родена във Филипините и се занимава см ода.

Новината за коронавирус в лагера на Фюри се появи по-рано през този месец. Циганския крал е на мнение, че е нямало как да се бие, тъй като е щял да пропусне много важни дни от подготовката си за мача. Закани се да нокаутира Уайлдър на 9 октомври.

Двете звезди в тежка категория вече се срещнаха два пъти. През 2018-а мачът им в "Стейпъл Център", Лос Анджелис завърши при равенство, а две години по-късно в Лас Вегас британецът триумфира чрез технически нокаут.