Американецът Джъстин Гейджи постигна най-значимата си победа от началото на кариерата си, като победи Тони Фъргюсън на UFC249.

Турнирът по смесени бойни изкуства се проведе без публика в Джаксънвил, Флорида и включи общо 11 срещи, като най-очакваната бе тази на Гейджи и Фъргюсън.

Гейджи буквално размаза главата на своя 36-годишен сънародник, който по план трябваше да се изправи срещу шампиона Хабиб Нурмагомедов, но срещата отпадна заради пандемията от коронавирус.

Мачът в лека категория беляза края на серия от 12 поредни победи на Фъргюсън, който бе набрал самочувствие и се очакваше да даде сериозен отпор на Хабиб и дори да го победи.

Само че Гейджи вкара почти всичките си удари в главата на Фъргюсън, която едвам се виждаше от кръв. Победителят има вече 22 успеха при две поражения и се очаква да е следващият съперник на Хабиб. Загубата е втора за Фъргюсън в UFC и общо шеста в смесените бойни изкуства.

Реферът се принуди да спре мача след 3:39 минути и отсъди технически нокаут. Първоначално Фъргюсън отказа да поздрави Гейджи, но малко след това двамата се прегърнаха и първият прие поражението си.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Снимка: Getty Images/Guliver Photos