Новозеландецът Джоузеф Паркър, който има само две загуби на професионалния ринг, преговаря за мач с Кубрат Пулев. 29-годишният боксьор в момента държи интерконтиненталната титла в тежката категория на WBO, след като на 1 май тази година победи Дерек Чисора в Манчестър.

Реваншът между двамата е днес, отново в Манчестър, като в навечерието на двубоя Паркър даде интервю за bTV, в което коментира възможността за двубой с Кобрата.

“Водим разговори с Кубрат Пулев за мач догодина. Срещали сме се много пъти и изпитвам респект към него. За последно се видяхме в Лас Вегас. Кариерата му е впечатляваща”, заяви Паркър, който подобно на Пулев също има загуба от Антъни Джошуа.

Ей Джей отне на Паркър световната титла на WBO през март 2018 година, след като преди тов Джоузеф бе направил две успешни защити на пояса - срещу Разван Коджану и Хюи Фюри.

Всъщност двете му загуби са последователни, след като той отстъпи и на друг британец, Дилиън Уайт, само няколко месеца след поражението от Джошуа.

“Знам, че в България Кубрат е на особена почит. Въпреки това съм готов да дойда и да се боксирам с него в София. Бил съм в Сърбия, но никога в България”, добави още Паркър.