В неделя едно голямо завръщане ще огласи шумно спорта. Шумно, защото около Конър Макгрегър никога не е тихо и спокойно.

Ирландската звезда и лице на MMA ще изиграе първия си мач от октомври 2018, когато бе победен убедително от Хабиб Нурмагомедов. Вниманието, както обикновено около Конър, е засилено. Медиите обичат Макгрегър, а той отвръща с не по-малка любов към камерите, заглавията, светлините на прожекторите.

Кога, къде и срещу кого?

Неделя, след 6.30-7 часа сутринта българско време. Съперникът е Доналд Серони, наричан Каубоя. Битката е част от UFC 246 в октагона на MMA, като не е заложена световна титла. Шоуто ще се предава и у нас по канала MAX SPORT 2.

Ако четете заглавията в медиите из САЩ и Великобритания в последните дни, Конър ще се бие сам със себе си. Никой не се интересува от Каубоя. Той е просто този, който ще бъде там във вечерта на завръщането.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Това може да се окаже и грешка. Ирландецът е фаворит, разбира се. Но Серони има 50 боя зад гърба си общо в MMA (36-13-0-1), докато Макгрегър е с 25 (21-4).

Фаворитът е по-млад с пет години (31 срещу 36 на опонента), но Доналд не е някой анонимник. Най-малкото, защото още притежава рекорда за най-много победи (23) и най-много нокаути (16) в UFC.

Колко голям е мачът?

Всъщност, ако сте започнали да се интересувате от бойни спортове някъде около 2016 г., сега си казвате - Защо, по дяволите, някой се занимава с мач на този Макгрегър? Той не е побеждавал никого! Точно така е, Конър няма победа от ноември 2016-а. После загуби от Хабиб, а не по-малко убедително бе надигран и на боксовия ринг от Флойд Мейуедър.

Но това е машината за пари и известност на UFC. "Аз направих този спорт това, което е", каза самият ирландец на пресконференцията преди боя. И е прав.

Залогът е, че при нова загуба, репутацията и статутът на Макгрегър ще са доста подкопани. Трудно е да се обясни как някой топ боец не може да спечели мач 4 години, а в тях се е бил точно 2 пъти. При успех, вероятно с усилията на организацията, Конър отива на мач за титлата. Нищо, че това ядосва останалите претенденти от ранглистата. "Когато изкарате на UFC толкова милиони, колкото е генерирал той, ще се оплаквате", отвръща на това Дейна Уайт, шефът на асоциацията. И е така, златната кокошка е брадатият ирландец.

"Чета, че ще спечеля 50 милиона долара от мача с Каубоя - каза Конър в интервю пред ESPN. - Уверявам ви, че са много повече! Пресмятам ги някъде около 80 милиона, но може и да не смятам добре..."

С pay-per-view абонаментите, нищо чудно. Интересът в Америка и Великобритания е огромен.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Има ли сили Конър пак да е Конър?

"Аз съм нов човек - каза на пресконференцията. - Тренирах като луд, а и не пия от месеци. Въздържател съм от два, три, че и четири месеца. Имам опит, защото преди миналия бой (с Хабиб - б.р) не спрях да къркам седмици наред, току допреди самия мач. Чувствам се като младо момче, което пак посяга към мечтата. Знам, че хората искат пак да видят Макгрегър от преди 2016-а, но не мога да им го обещая. Ще се лее кръв, ще има нокаут, ще има шоу!"

Кръв може и да има, може и да няма. Но ще падат големи пари, милиони долари! Ако Конър чака 80 милиона, то съперникът няма да си тръгне с по-малко от 20.

Кой е този Каубой?

И той е един чешит... Не е особено популярен извън Щатите, та нормално дойде въпрос на пресконференцията: "Защо ви наричат Каубоя?".

Пауза, пронизващ и някак невярващ поглед. И отговор: "Нося каубойска шапка и ботуши."

Оригинално, нали?!

Та, ето тези двамата - един загърбил алкохола медиен любимец, който от години прави пари от въздуха, и един голям боец, но вече може би със затихващи функции, ще са в окото на световното внимание в неделя сутринта.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Снимка: Getty Images/Guliver Photos