Третата серия от епичния мач между Тайсън Фюри и Дионте Уайлдър може да е на неутрална територия по Коледа.

Новината разкриха промоуръти от австралийска агенция, които признаха, че вече са в контакт с двата лагера по инициатива на представителите на боксьорите.

Идеята е мач №3 от сблъсъка в тежката категория да е в Австралия на 26 декември. Мястото вече е уточнено - стадион "Банкуест" в Сидни, който побира 30 000 зрители на трибуните си, а още над 10 000 места ще бъдат разпродадени на терена.

Планът е грандиозен от маркетингова гледна точка, като се търси максимален ефект и достъпност за феновете по цял свят. Или поне - в двете държави, в които боят се очаква с най-голям интерес.

"Ако го направим по нашия план, Фюри и Уайлдър ще излязат на ринга около 13,30 часа на 26 декември в Сидни - казва пред вестник "Сидни Морнинг Хералд" импресариото Дийн Лонъргън, шеф на агенцията. - Това ще значи, че в Щатите ще е в праймтайм на коледната вечер (21,30 на Източното крайбрежие и 18,30 на Западното), а във Великобритания - около 2,30 след полунощ на празника.

Никой няма да спи, а ще чакат шоуто след коледната вечер със семействата. Самият Боксинг дей - 26-и декември, в цяла Великобритания и Австралия е неработен и традиционно изпълнен със спорт.

Какво по-добро начало от това?".

Всичко е измислено. Има и допълнителен мотив, вдъхновен от филма за Роки - вероятно най-великата заснета на лента боксова история. В четвъртия епизод Роки Балбоа се бие с Иван Драго в Русия именно на Коледа.

Според австралийците, това е идея от щаба на Фюри.

Британецът притежава шампионския пояс във версията на WBC, който отне през февруари след победа с нокаут над Уайлдър. Американският Бронзов бомбардировач се възползва от клаузата за реванш и така ще гледаме третата им битка.

Първата завърши след 12 рунда при равенство в съдийското решение.