Изключително мащабно боксово шоу се задава това лято. Арена на битките ще е Абу Даби, а в основата на организацията е популярният мениджър Еди Хърн.

Боксовата гала ще е с участието на суперзвездите Дионтей Уайлдър и Мани Пакиао. Промоутърът се стреми към събитие на 3 юни и разкри пред Boxing Social, че преговорите са в ход.

Той се надява, че в основния мач Уайлдър ще се изправи срещу Анди Руис, който за кратко бе шампион, след като нокаутира Антъни Джошуа.

WBC нареди на двамата да участват в претендентски двубой, който да определи задължителния претендент за пояса на Тайсън Фюри в тежка кагегория. 37-годишният Уайлдър се завърна на ринга с опустошителен нокаут на Робърт Хелениус през октомври и е готов да се изправи срещу Руис, въпреки спекулациите, които го свързват с бой срещу Антъни Джошуа.

Хърн също има желание неговият боец Конър Бен да се завърне на ринга срещу боксовата легенда Мани Пакиао. 26-годишният Бен получи обратно лиценза да се бие от WBC, след скандала с проваления допинг тест.

Бен все още няма право да се боксира във Великобритания, поради което битката в Абу Даби беше обсъдена и се проведоха преговори с Пакяо

Филипинецът е готов да се завърне на ринга, след като се провали в опита си да стане президент на родината си. Пакяо се оттегли официално от бокса през август 2021 г. след поражение от Йорданис Угас.