Хабиб Нурмагомедов заговори надълго и широко за плановете си, както и за загубата на баща си Абдулманап Нурмагомедов в началото на юли.

В интервю за RT Sport, шампионът в ММА се изповяда.

"Сигурен съм, че всеки е губил близък човек - каза Хабиб. - Приятел, съпруга, братовчед, брат или сестра... Загубата е голяма. Всеки минава през нея по различен начин, а за мен е много трудно.

За мен татко беше повече от баща, той бе най-близък приятел, треньор, съветник. Бях заедно с него постоянно.

Тъжен съм, дори не опитвам да скрия тъгата си и мъката си. Ако ви кажа, че не се отразява на тренировките ми, ще излъжа. Отразява се постоянно и във всичко. Мисля за него през цялото време. Трябва да намеря сили, за да ме направи тази болка по-добър и мъдър."

Нурмагомедов говори за плановете си, като актуален е боят на 24 октомври срещу Джъстин Гейджи, мястото на който още не е уточнено.

"Признавам - обмислях отказване - каза Хабиб. - Сега вече нямам съмнения, че искам отново да се бия. Мисля за срещата с Гейджи. На 31 години съм, през септември ще навърша 32. Не е малко.

Нито съм новобранец, нито съм ветеран, а не съм и уморен във физическия смисъл на думата. Отделих страхотно много време и усилия за спорта. Професионален боец съм от 12 години, осем от тях в UFC. И мисля, че имам добра кариера, да не кажа - отлична.

Мотивиран съм да продължа това и в следващите си боеве. Посветил съм се на тренировки, а това ме отделя и от болката.

Съветът на татко винаги е бил този - бъди готов и концентриран, не оставяй нищо да те отдели от боя, който ти предстои. Няма половничати работи, отиваш и даваш всичко. Това бе съветът му и мисля да го следвам."

Нурмагомедов не отхвърли вариант за реванш с Конър Макгрегър, като призна:

"Среща с боец като Джордж Сен Пиер е изкушаваща, а мач с Макгрегър вероятно е това, което светът иска да види. Но - първо Гейджи. След това ще мисля срещу кого да е моят бой номер 30."

В момента балансът на Орела е 28 победи и 0 загуби.