Хабиб Нурмагомедов, шампионът в MMA, изригна и си изпусна нервите в нетипичен монолог с обидни думи, след като бе обвинен за пропадналия мач срещу Тони Фъргюсън на галата UFC 249.

Тя трябваше да е на 18 април в Бруклин, а въпреки тежката ситуация с пандемията, ударила Ню Йорк, шефът на дивизията UFC Дейна Уайт убеждаваше, че боят ще се състои по план.

Хабиб обаче е в Русия и няма как да стигне до Щатите точно сега при мерките, които има и в двете страни. Така мачът Нурмагомедов - Фъргюсън пропада за пети път в последните пет години.

В интервю за канала ESPN, боецът от Дагестан се ядоса и не спести нищо:

"Ако ми дадат локация на битката, може и да намеря начин да изляза от Русия. Всеки ден пращам съобщения на Дейна Уайт, няма отговор. Как да организирам пътуване, когато не знам къде ще е мачът? Казаха ми, че на 99 процента ще се бием с Фъргюсън в Абу Даби, а преди седмица Уайт каза, че няма да е там. Но не на мен, а в интервю

Хората от UFC знаят моите планове за тренировъчен лагер от миналата година - през пролетта той завършва в Русия и отивам да се бия.

Не мога да контролирам случващото се, огледайте се. Светът се е притеснил и животът ни се променя, а аз съм длъжен да намеря начин в последния момент да хвана самолет и да ида някъде, за да направим шоу?!

В момента звездата в UFC съм аз - неоспорим шампион. Това не е просто някакъв бой, непрофесионално е да искат от нас да идем без подготовка на него. И да не знаем до последно къде е.

Има много големи тъпаци, много тъпи въпроси... Естествено, че искам да се бия. Пари имам, слава имам. Искам този бой, но в момента при тези обстоятелства е абсурдно...

Слушах какво говори Фъргюсън. Той е един от тези глупави хора. Трябвало да ме лишат от титлата. Ами да опита той! Говорим за вирус, който е блокирал планетата. А не за нашия бой. Явно не разбира, не му стига мозък.

Гледах и онзи другия, Конър Макгрегър. Искал да ме замени на UFC 249. Проблемът е, че си стара проститутка и не си интересен никому! Знам, че търсиш внимание, но... няма смисъл. Когато те размазах пред всички на ринга, не говореше толкова много.

Снимка: Twitter

Глупави хора... Някакви луди от UFC ми пишат съобщения - хайде, намери частен самолет! Как става това, да не би да вдигам телефона и да казвам на Владимир Путин - дай един самолет и разрешение да излетя за Щатите!? А после звъня на Тръмп и му казвам - човек, позволи ми да пристигна и да вляза в страната, имаме мач...!?

Откачени хора, какви неща ги вълнуват... Навън умират хиляди, а и не се вижда как ще спре това. А те мислят, че Хабиб просто вдига частни самолети и си говори с президенти.

В Русия карантината е до края на април. Ситуацията вероятно може да се нормализира най-рано в края на май, дори през юни. И това е пожелателно. Няма какво да правим планове, чакаме развитието на ситуацията и ще решаваме.

Мисля, че ще можем да се бием през август. Това е оптимистичната ми прогноза."