Невероятните сцени след края на мача на годината в ММА между Хабиб Нурмагомедов и Конър Макгрегър имат своето обяснение, след като боецът от Дагестан даде кратка пресконференция.

Хабиб спечели мача, като почти удуши и напълно надигра Макгрегър, а после прескочи оградата и атакува хора от щаба му в публиката.

Пресконференцията се превърна в монолог, в който състезаващият се за Русия Нурмагомедов представи своята страна на нещата.

"Той не спря да говори преди мача, обиди баща ми, обиди религията ми - редеше Хабиб, поставил до себе си пояса на шампион. - А вие тук ме питате защо прескочих оградата...

Защо не говорите и не пишете за неговото поведение преди боя? Аз съм учен на уважение и респект, този спорт трябва да е на уважение и респект.

Извинявам се на щата Невада и на Лас Вегас. Всички, които ме познават, знаят, че не е обичайното ми поведение. Но този път изпуснах нервите си.

Той не спря да говори...

Нямаш право да говориш за родителите, за религията на съперниците. Нямаш право да хвърляш предмет по автобус с хора, едва не уби един от тях. И за това не се говори, а правите сензация от това, че прескочих оградата.

Аз казах и на него, и на вас, още преди мача - моят отговор ще е на 6 октомври.

Писахте и говорихте и за страната ми, и за Путин... Е, Путин ми се обади преди малко, каза, че е горд с мен и с победата ми.

Това е от мен, аз съм неоспоримият шампион!".