Хабиб Нурмагомедов е готов да се завърне в октагона, разкри президентът на UFC Дейна Уайт след среща помежду им.

Дагестанският боец изненадващо обяви края на своята кариера след мача си срещу Джъстин Гейджи преди три месеца. Той се оттегли непобеден от спорта и като може би най-великия ММА боец в историята. Като мотив за решението той посочи смъртта на баща си, който загуби битката с коронавируса.

По думите ба Дейна Уайт обаче, Нурмагомедов е готов да се завърне, но първо иска да види впечатляващо представяне по време на UFC 257 през уикенда.

Тогава в действие ще видим Конър Макгрегър, Дъстин Порие, Дан Хукър и Майкъл Чандлър. Хабиб ще наблюдава внимателно галата, като е обещал да се завърне, ако някой от изброените бойци го вдъхнови с представянето си.

"Хабиб ми каза, че е постигнал всичко, което си е поставил като цел. Този уикенд имаме две битки в лека категория между Макгрегър - Поарие и Чандлър - Хукър. Нурмагомедов ми каза, че ще гледа тези битки. Той сподели, че никога няма да задържа развитието в категорията. Хабиб иска да види нещо специално в тези две битки, което да го накара да се завърне.

Имаме две битки в лека категория и ако се случи нещо специално, тогава Хабиб ще се бие с този, който го е направил. Хабиб е най-добрият в момента. Най-доброто му представяне беше това срещу Гейджи. Той имаше нужда от повече време, за да си почине. Ако момчетата този уикенд направят това, което смятам, че ще направят, тогава Хабиб може да се бие с тях", сподели Дейна Уайт след срещата, цитиран от "mma.bg".