Хабиб Нурмагомедов се завръща в клетката на UFC за поредния си бой, след като мениджърът му показа подписан договор за среща с Тони Фъргюсън.

Така дългоочакваният сблъсък на двамата ще се случи на 18 април в Бруклин, след като четири пъти досега мач между тях бе почти пред договаряне, но пропадаше. Според експертите, това са двамата най-добри бойци в UFC и срещата между тях бе задължително да се случи.

"Орелът отново ще кацне в Бруклин, това ще е за феновете и за историята", написаха от екипа на Хабиб в социалните мрежи след новината. Прякорът на шампиона от Дагестан е Орела.

Фъргюсън се очаква днес да потвърди от негова страна, но и той иска боя. Неговият баланс в UFC е 14 победи и 1 поражение, докато Нурмагомедов е непобеден (12-0 в UFC и 28-0 общо).

"Мога да се бия и в Лас Вегас през март, хората на Фъргюсън предложиха и това - обясни Хабиб. - Но от там първо трябва да ми се извинят и да ми върнат парите за наказанието след мача с Макгрегър. Ако ли не - ще се видим в Бруклин на 18 април. Казах, че ми остават още два-три големи мача. Този е един от тях."

Тогава боецът бе дисквалифициран за 9 месеца, след като напусна клетката и атакува хора от щаба на Конър.