Хабиб Нурмагомедов продължава да е непобедим в кариерата си в UFC, която обаче, изненадващо или не приключи.

Руският световен шампион в лека категория направи успешна трета защита на титлата си след победа със събмишън (предаване) срещу Джъстин Гейджи във втория рунд от общо пет предвидени.

Хабиб триумфира, след като приложи хватка "триъгълник" с която задуши съперника си и американецът беше принуден да се откаже.

Мачът продължи по-кратко, отколкото очаквахме, но новината дойде след неговия край. Руснакът заяви, че няма да се бие повече, тъй като е обещал на майка си да не го прави без присъствието на покойния си баща Абдулманап, който по-рано през годината си отиде с коронавирус.

Победата е 29-а за Хабиб в смесените бойни изкуства и той изглежда няма да изпълни зададената цел - 30 успеха. 

Срещата започна предпазливо, но след това двамата си размениха тежки удари преди Хабиб да свали съперника си в края на рунда. Нямаше обаче достатъчно време да заключи в схватката.

Това обаче се промени във втората част. Хабиб бързо свали Гейджи си и успя да заключи триъгълник, а след това да се завърти и да последва предаване.

След обявяването му за победител се свлече на земята и се разплака, като първият, който го утеши, бе неговият съперник.

"Татко ми даде всичко. Тези момчета, които са около мен, бяха с баща ми повече от 20 години. Целият ми отбор му благодаря. Това е последният ми мач и няма как повече да влизам тук без моя баща. След това, което се случи с баща ми, говорих с майка ми три дни. Тя не искаше да се бия без татко, но аз бях обещал, че това е последният ми мач. Искам да ме сложите като №1 във всички категории, защото съм най-добрият

Благодаря ти, Джъстин. Ти си велик и знам, че се грижиш за хората си. Бъди близък с родителите си, защото никога не знаеш какво ще стане утре. Благодаря на треньора си и на всички вас. Днес е последната ми нощ в UFC. Това беше мечтата на баща ми. Джъстин и Конър ще се бият през януари. Задуших и двамата и не се интересувам от нов бой.", заяви емоционалният шампион след мача.

Хабиб сложи символично ръкавиците си в средата на октагона. Това е краят на кариерата му в UFC.