Световният шампион в UFC Хабиб Нурмагомедов даде интересно интервю в Австралия, в което говори за бъдещите си професионални планове и съперниците, които иска да победи до края на кариерата си.

30-годишният дагестанец изключи възможността да се бие отново с Конър Макгрегър, въпреки че в неговия щаб се колебаят за подобен сблъсък. Хабиб е категоричен, че е победил категорично в сблъсъка им и ирландецът не заслужава реванш.

Запитан кои са тримата бойци, които иска да срещне до края на кариерата си, Хабиб отговори:

"Не знам точно сега, но може би Джорд Сен Пиер, Тони Фъргюсън и Флойд Мейуедър. След тези три битките мога да се откажа като най-великия спортист за всички времена.

Сен Пиер е много голямо име, харесва ми опонентът ми да е много тежък, а и той е малко по-едър физически от мен. Ако ще се изправяме един срещу друг, трябва да е в лека категория, защото в полусредна той ще бъде по-едър. За мен ще е умно решение да направим двубоя в лека категория. Той е голямо предизвикателство за мен, за моето наследство ще е чудесно да се изправя срещу него, а мнението ми е, че той е най-великият в историята на UFC

Мейуедър вече е стар. Ако говорехме да се бия с някои от младите лъвове в бокса, тогава щеше да ми е много тежко. Например, с Канело или Головкин - тези двамата са опасни. Но Мейуедър вече е на 42 години, а е много голямо име, така че защо не", отсечеч Хабиб.