Хабиб Нурмагомедов коментира лаконично пред руските медии, че състоянието на баща му Абдулманап не се подобрява. Той бе предизвикан да го направи след публикации, които "гръмнаха новина" за обратното. 

Боецът от ММА продължава да е близо до него във военна болница в Москва, където татко му бе преместен от родния Дагестан със специален полет.

57-годишният Нурмагомедов-старши получи усложнения в състоянието, след като се зарази с коронавирус. Той имаше сърдечни проблеми и вирусът е влошил рязко ситуацията. За първи път влезе в болница през април, когато се предполагаше, че става дума за пневмония.

Оказа се обаче, че е претърпял микроинфаркт, а ефектът е засилен от Covid-19, който не е открит при тестовете от лекарите в Махачкала.

В Москва в момента Абдулманап е под 24-часово наблюдение и в изкуствена кома. Ще бъде изваден от нея едва, когато показателите за състоянието му започнат да се подобряват до определени нива. Към момента няма никаква промяна вече близо три седмици.

Новината дойде лично от Хабиб, след като в социалните мрежи се появиха слухове, че баща му вече е буден и дори комуникира с близките си.

"Няма нищо ново", лаконичен бе шампионът в UFC. След което оторизира семейния приятел Рамазан Рабаданов да говори пред ТАСС за всички руски медии.

"За съжаление, изменение в състоянието му няма - каза той. - Всички се молим за това Абдулманап да се върне при нас. Хабиб и цялото семейство искат спокойствие и да не се разпостраняват слухове и дезинформации в този тежък момент."

Рабаданов също така повтори призива на шампиона от преди няколко седмици към хората в Дагестан да взимат насериозно заплахата от коронавируса и да се пазят.