Хабиб Нурмагомедов се отказа от ММА, но изглежда съвсем скоро Конър Макгрегър може да има нов подобен на руската легенда съперник. Става дума за Хамзат Чимаев, който е родом от Чечня, но се състезава за Швеция, категорията му е същата като на двете суперзвезди, а Дейна Уайт e категоричен, че никога досега през живота си не е виждал такъв боец.

26-годишният Чимаев има 9 победи в 9 мача, като две трети от тях са дошли с нокаут, а последните три са в събития, организирани от UFC.

“Момчето е специално. Цял живот съм в този спорт, но никгоа не съм виждал нещо като него. Той е специален. Той е различен. Той е такъв тип боец, който феновете ще харесат. Ще им бъде интересно да го следват, да го гледат, че дори и да го мразят. Може би е най-специалният боец, когото съм срещал досега”, заяви Уайт относно Чимаев, който е многократен шампион на Швеция по борба свободен стил.

В първите си два мача в UFC Чимаев нанася общо 192 удара на съперниците си и получава обратно… едва два.

“Мога да смачкам всеки един в леката категория”, ясен е Чеченския вълк след една от победите си. Сравненията са Хабиб идват и от това, че двамата имат един и същ мениджър - Али Абделазиз.

За да успееш в този спорт трябва и доза лудост, а Чимаев има повече от необходимото. Преди време лети до Ирландия с надеждата да види Макрегър на улицата и да го пребие, след като е обидил в Instagram негов чеченски приятел.

Е, изглежда следващото голямо съперничество в UFC сякаш е ясно… А Чимаев и Макрегър ще бъдат на едно място през януари, когато предстои UFC Fight Island, като охраната на събитието ще си има доста работа.