Хабиб Нурмагомедов се прибра в Русия, след като се оттегли от професионалния спорт като безспорен шампион по ММА в лека категория.

Дагестанецът завърши кариерата си с 29 победи в 29 мача, а отказването му на 32-годишна възраст бе доста изненадващо.

Пред руската RT Sport той обяви, че няма никакви съмнения около решението.

Той е убеден, че се оттегля като №1 в историята на ММА, а именно това е била мечтата на покойния му баща.

"Всички реагират различно. Разбира се, Дейна иска да продължа да се бия и да продавам платени гледания. Мога да правя пари и сам. Във върхова форма съм и мога да се бия за огромни заплати. Но, взех това решение и мисля, че е в точното време.

Не са много тези, които се оттеглят на върха. Знам, че след година, две или 5, пак трябваше да взема това решение. Направих достатъчно, за да ме считат за най-добър. Днес вече съм номер 1 в света в ранглистата на UFC. Mисията ми е изпълнена. Какво друго да правя?

Да изкарвам пари? Винаги ще мога да го правя. Ще почина и ще анализирам ситуацията. Живота продължава и нашата академия все още работи. Майка ми знаеше, че ще се оттегля, но едва ли е очаквала да е веднага след боя. Обещах й, че ще е последна битка.

Много хора говореха, че Гейджи ще е моя най-тежък тест. Веднага, след като го победих, започнаха да говорят, че бил просто страйкър, без игра на земята. Той вкара удари и ритници. Нашия план беше да го принудим да атакува, за да сгреши. Целта беше да го изморим в първия рунд и да го нападнем във втория. Всичко се случи по план, с изчключение на това, че аз прекалено усилено го преследвах", сподели Нурмагомедов.