Хабиб Нурмагомедов се върна в залата и тренира отново, близо месец след смъртта на баща му. Шампионът в UFC публикува снимка в социалните мрежи от старта на подготовката си, като написа:

"Тренировките свалят напрежението и агресията. Тренирайте и бъдете по-добри".

Нурмагомедов говори и пред група млади спортисти от Дагестан в понеделник, когато ги събра за среща. Той им гарантира, че делата на баща му Абдулманап, който бе основен двигател на спорта в страната, ще бъдат продължени от него.

"Разбира се, татко ще липсва много - каза Хабиб на атлетите. - Той бе баща, приятел, треньор. Всичко в едно. Научил ме е на всичко, което мога и знам. Знам, че там горе, той ме гледа и аз трябва да направя това, което той би искал."

В същото време UFC търпеливо изчаква решението на Орела за следващия му ход, като мачът с Джъстин Гейджи, планиран за септември, е под сериозен въпрос. Не се знае дали Хабиб ще е готов кондиционно за тогава, а и в интервю пред ESPN президентът на федерацията Дейна Уайт загатна за друго развитие.

Въпросът бе директен - това последен бой ли ще е за Хабиб, който е с актив от 28 победи и 0 поражения в ММА. Ще има ли друг след Гейджи?

"Първо трябва да се бие с Гейджи, това е подпечатано и трябва да се случи. След това - да, вероятно, ще има един последен мач - изстреля веднага отговора си Уайт. - В момента не му звъня и не го разпитвам за нищо. Уважавам това момче безкрайно много, той направи много за нашия спорт.

Чувам от агента му, че вероятно Хабиб ще иска един последен мач. Баща му казаше, че иска да се оттегли с актив от 30-0.

Готов съм да го оставя сам да избере съперника си. Разбира се, аз бих искал финалният му бой да е реванш с Конър Макгрегър, но защо не и Сен Пиер? Ще направим това, което той иска. Знам, че той много искаше този мач."

Сблъсъкът между Джордж Сен Пиер и Хабиб Нурмагомедов се очакваше от всички близо 2 години, но така и не се случи. Легендата се отказа през януари миналата година, но вероятно ще е готов да се върне в клетката, ако се организира среща с Нурмагомедов.

"Опитахме всичко да се срещнем с Хабиб, но UFC просто имаше други планове", призна при отказването си Сен Пиер. Канадецът се оттегли с 26 победи и 2 поражения, но вече е на 39 години и не е излизал в мач от ММА от 2017-а.