Хабиб Нурмагомедов няма да се връща в ММА, след като вече е насочил усилията и ежедневните си занимания в друга посока. Това обяви самият той пред руски медии, след като за пореден път бе питан по темата.

Поводът този път е, че холивудска продуцентска компания обяви старт на проект за снимане на документален филм за живота на Орела, като снимките ще стартират веднага. Но за медиите не само в Москва, по-интересна е темата за това дали спортната кариера на непобедения шампион в UFC наистина е приключила.

"Това е затворена страница - обяви Хабиб. - Няма никаква промяна в решението ми, а и вече съм се отдал на други дейности. Не тренирам активно, станал съм доста тежък, трупам килограми... Ето, тези дни видях, че съм 87... Къде ще ти свалям пак... Летвата за моята категория е 70-72. Няма начин.

Това е минало за мен, животът ми отива по други пътища. Оттеглих се навреме, останах с 29-0 (победи) и се сбогувах с феновете по най-добрия начин."

Думите му идват като голямо разочарование за организацията UFC, тъй като всяка публикация за евентуално завръщане на Хабиб събуждаше огромен интерес. Той си остава една от знаковите фигури в смесените бойни спортове на новия век.

Все пак, след няколко дни му предстои среща с Дейна Уайт, шефа на UFC. Но според Нурмагомедов, тя е приятелска и няма нищо общо с негово завръщане. Боецът би желал да помага организационно и като бизнес на ММА, но не и да се бие отново.

Колкото до филма, за който също вече се говори из социалните мрежи с големи очаквания, дагестанецът е уверен в успеха.

"Не правим нещо през пръсти, плановете са големи. Работата ще е поне година, година и половина. Но се целим да вземем "Оскар", да го гледат по кината. Това е история за мен, какъвто съм. Момчето от планината, което победи всички и никога не загуби. Дано хората я харесат."