Хабиб Нурмагомедов отправи официално заплаха, че може да напусне най-популярната организация за смесени бойни изкуства - UFC.

Причината за яростта на руснака е един от съотборниците му - Зубайра Тухугов, който е заплашен с отстраняване заради удар срещу Конър Макгрегър след най-големия мач в UFC.

По време на мелето между хората на Хабиб и тези на Конър, което последва мача, Зубайра нанесе удар в лицето на ирландеца - момент, който камерите уловиха.

"Искам да се обърна към UFC", написа Нурмагомедо в Инстаграм.

Снимка: Getty images/ Guliver photos

"Защо не уволнихте никого, когато техният тим атакува автобуса и нарани няколко души? Те можеха да убият някого там. Защо никой не каза нищо, когато той обиждаше моята родина, родното ми място, религията, нацията, семейството?"

"Защо трябва да наказвате само моя отбор, когато и двата екипа се биха? Ако кажете, че аз съм започнал всичко, тогава няма да се съглася. Просто довърших това, което той започна."

"Във всеки случай накажете мен, Зубайра няма нищо общо."

"Ако считате, че ще си мълча, тогава сте сбъркали. Отменихте мача на Зубайра и искате да го махнете само защото е ударил Конър. Но не забравяйте, че Конър бе човекът, който удари ПЪРВИ моя брат. Само изгледайте видеото."

Снимка: AP/БТА

"Ако решите да го уволните, знайте, че така ще загубите и мен. Никога няма да се откажем от нашите братя в Русия и ще стигна до края заради моя брат. Ако все така останете с намерение да го уволните, не забравяйте да ми пратите и моя прекратен договор, иначе просто сам ще го скъсам".

"И още едно нещо: можете да задържите парите ми, които все още бавите. Твърде сте заети с това, надявам се да не ви приседнат. Ние защитихме нашата чест и това е най-важното. Готови сме да стигнем до края", завърши боецът.

Междувременно стана ясно, че мачът между Хабиб и Конър е най-гледаното събитие на PayPerView в историята. 2,4 милиона са си платили, за да станат свидетели на живо на голямото събитие.