Шампионът Хабиб Нурмагомедов засипа с похвали новата звезда на UFC - Хамзат Чимаев, който е сочен като най-вероятен негов наследник на трона.

Дагестанският Орел ще се бие още само два пъти в клетката - на 24 октомври с Джъстин Гейджи, а през следващата година с неуточнен още противник в последния му, 30-и сблъсък в ММА.

Но темата около Чимаев става все по-интересна, след като роденият в Чечня боец, който е с шведска националност и живее в Стокхолм, стартира кариерата си в ММА с 9 победи и 0 поражения.

На 26 години той изглежда в перфектна възраст да атакува трона на Хабиб. В последните два месеца той спечели три експресни победи в UFC и вече е звезда.

"Естествено, че следя мачовете му - каза Хабиб в интервю от Москва. - Той заслужава следващия му опонент да е топ 10, някой сериозен състезател.

Показа, че е достигнал това ниво. След това, ако победи, заслужава и вече претендентски мач. Начинът, по който затваря боевете си, не дава шанс на противника и печели убедително, е впечатляващ.

Чувам от мениджъра му (Нурмагомедов и Чимаев имат един и същ агент - б.р.), че през декември го чака петрундов мач срещу много силен боец. Това е чудесно."

Засега слуховете са, че Чимаев ще се изправи срещу Стивън Томпсън в Лас Вегас в края на годината. Не са потвърдени, а очакванията за изявите на този нов фактор в UFC стават все по-големи.