Еди Хърн даде подробности около преговорите за дългоочаквания мач в тежката категория на бокса между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри.

Разговорите по темата са в ход вече от близо три седмици, като договорката е близо.

Акцентите от интервюто на импресариото Хърн за телевизионния канал IFL.

- Преговорите са в много напреднала фаза и се очаква до 3-4 седмици да има контракти и всичко да е подписано.

- Има пълно единодушие между двете страни, че първият бой на двамата шампиони трябва да е в края на май или началото на юни, преди старта на европейското първенство по футбол и олимпиадата - двете големи спортни събития на годината. Евро 2021 започва на 11 юни.

- Финансовата част е на практика договорена, рамката е ясна, като остава телевизионният договор, но офертите вече са налице. Вероятно сумите ще са рекордни за бокса, изключвайки мача Мейудеър - Пакиао, който Хърн нарече "нереален" като спортно събитие с приходи от близо 1 милиард долара.

"Не ми пука за Фюри, но искам Ей Джей да е доволен", бяха точните думи на мениджъра. На въпрос "Могат ли да спечелят по чисти 100 милиона долара двамата?", отговорът е многозначителен. "Защо не, ако това е най-големият мач в историята на тежката категория..."

- Не е избрано мястото, но ще се търси такова, което предлага възможност за поне 30 000 зрители. "Нашата мечта е да се бият пред 100 000 на "Уембли", но това няма да е възможно и Лондон отпада като вариант", обясни Хърн. Споменатите дестинации са Китай, Катар, Саудитска Арабия, Дубай, Сингапур, Австралия и - което е особено любопитно - Източна Европа.

- Много е възможно да се наложи финансово компенсиране на Олександър Усик и Дионте Уайлдър, за да няма повече пречки от тяхна страна. По отношение на Уайлдър, щабът на Фюри уверява, че всичко е уредено. Остана украинецът да се отдръпне временно от позицията на претендент, за да станат факт двата мача Фюри - Джошуа.

- Вторият мач би трябвало да е във Великобритания в първата половина на 2022-ра. Ако дотогава нещата с вируса са подобрени и ситуацията позволява мач с публика, арената ще е или "Уембли", или "Милениъм Стейдиъм" в Кардиф. И на двете места могат да се вместят близо 100 000 души по трибуни и терен.