Еди Хърн говори за първи път за варианта мачът Антъни Джошуа - Кубрат Пулев да изпадне изобщо от програмата.

Импресариото на британския боксов шампион в тежката категория нарисува картина на бъдещето на спорта, в която доста събития ще бъдат анулирани в следващите месеци, а и доста агенции, промоутъри и боксьори ще "останат извън бизнеса".

"Засега планът е Антъни да се бие с Пулев - обясни Хърн в голямо интервю в предаването за спорт на BBC Radio 5. - Но ако този мач пропадне при обстоятелствата, в които се намираме, може да се пристъпи директно към бой с Тайсън Фюри в края на годината.

Не мисля, че Джошуа ще има проблем с това да се бие след година без мач, както би било, ако пропадне срещата с Пулев."

Дотук по темата с мача, който трябва да е на 20 юни в Лондон на стадиона на Тотнъм.

Хърн говори по темата за икономическия удар, който спортът ще инкасира от кризата с пандемията от коронавирус.

"Вече започва да се изяснява накъде отиваме - каза агентът. - Футболът ще се забави с няколко месеца и следващият сезон е поставен под въпрос. Олимпиада няма как да има през 2020-а.

Някои спортове изобщо няма да могат да се възстановят от случващото се, защото ще загубят спонсори, организатори, дати и важни състезания. В бокса ще има хора и агенции, които няма да успеят да преминат през това изпитания.

Разбира се, тук далеч по-важно е, че говорим за животи и смърт, за милиони хора, за глобален проблем. Спортът не е най-важен, но ако го разглеждаме като бизнес, той ще има огромни проблеми също."