Легендарният боксьор Ивендър Холифийлд разкри, че ще използва същата тактика, за да победи големия си съперник Майк Тайсън, ако се стигне до трети мач между тях.

57-годишният Холифийлд победи на два пъти Железния Майк - първо през 1996-а, а след това през 1997-а, като вторият мач ще се запомни с отхапаното му ухо, заради което Тайсън беше дисквалифициран.

Двамата шокиращо обявиха, че се завръщат на ринга и се очаква да направят демонстративен мач с благотворителна цел.

Холифийлд разкри какъв ще е подходът му в този мач: "Винаги обичам да тръгвам напред. Всички си мислеха, че ще бягам от Майк. Исках да знае, че няма да ходя никъде. Това беше голямата тактика.

Чувствах, че имам по-бързи ръце от Майк, както и обхват. Ударих го няколко пъти, а когато удариш боксьор, той се променя. Дори Майк казва, че "всеки има план докато не бъде ударен". Аз съм от тези бойци, които са поемали няколко добри удари, но продължават.

Работата е там, че Майк не удряше много, защото съперниците му се пазеха. Осъзнах, че мен ще ме удари, но трябва да му отвърна. Изкуството на играта е да разбере, че е избрал грешния съперник, защото ще трябва да се потруди повече от мен.

Аз вече знаех, че ще отправя последния удар и когато той стигне до ъгъла на ринга, исках да мисли за това колко силно ще го ударя. Не исках аз да отстъпвам и да мисля как той ще ме удари. Трябва да го натиснеш и да го биеш.

Майк обичаше да удря съперниците си в тялото, но не обичаше да се случва на него. Обикновено боксьорите правят това, което не искат да се случва на тях. Знаех, че ако го удрям в тялото, ще го забавям", обясни Холифийлд.

Той не се е бил от 2011-а, но в последните седмици тренира усилено, като дори използва помощта на Владимир Кличко и Антонио Тарвър. Все още няма конкретна оферта за оформяне на мечтаната трилогия, но двамата замесени не спират да говорят за такъв мач.