Райън Гарсия бе наказан със спиране на състезателните права за една година заради положителната допинг проба, която даде през април. 25-годишният боксьор бе хванат със забраненото вещество остарин през април тази година, като после се оказа, че въпросния тест е бил ден преди победата му срещу Девин Хейни в супер лека категория.

Тогава Крал Райън, както е известен американецът, спечели, но заради неспазване на теглото за категорията, победата не му донесе титлата.

С това развитие на нещата този мач няма да бъде броен като успех на Гарсия, което означава, че Хейни не е със статут на загубил и така продължава без поражения в професионалния бокс.

Освен санкцията да не практикува спорта една година, Райън Гарсия ще трябва да върне парите, които спечели от този мач - $1.2 милиона, а също така и да плаит глоба в размер на $10 000.

Балансът му като професионалист е 24-1, като единствената загуба е от Джервонта Дейвис.

Самият боксьор пък бе написал в профила си в "X", че се е пенсионирал, но сега ще му се наложи да се върне за една година, коментирайки санкцията. А след това допълни отново, че е невинен и никога не е мамил в спорта.

Противникът му Хейни пък го призова за преиграване на двубоя, когато едногодишната санкция изтече.

Остаринът е нестероидно вещество, което е в забранения списък на Световната антидопингова агенция от 2008 година насам.