И Тайсън Фюри има апетити да изпревари Кубрат Пулев в мач за световната титла по бокс.

Британецът, който се готви да излезе в реванш срещу Дионте Уайлдър през пролетта на 2020-а, изненадващо заговори за възможност да се бие срещу победителя от Анди Руис - Антъни Джошуа II.

Мачът, в който Ей Джей ще опита да си върне поясите на шампион, е на 7 декември в Саудитска Арабия.

В предаването "Добро утро, Великобритания", Фюри първо даде прогнозата си за мача в пустинята. Според него Джошуа ще си върне титлата, тъй като няма да повтори грешката си от първия двубой с Руис през юни.

След това Циганския крал обеща на аудиторията, че така очакваният мач с Антъни, наричан предварително Битка за Британия, ще се състои.

"Може би още догодина, защо не? - каза Фюри. - Всъщност, за мен нещата са ясни. Ако Уайлдър загуби от Луис Ортис през ноември, аз ще се бия с победителя от Руис и Джошуа още през февруари или март за световната титла. И, ако както си мисля, това е Джошуа, ето ви Битка за Британия, а и бой за поясите. Така виждам да се развият нещата."

Интересно, защото Световната боксова федерация от месец е посочила Кубрат Пулев като претендент №1 за титлата и именно той трябва да се бие с победителя от реванша в Саудитска Арабия.

В бокса на високо ниво обаче явно решават не само правилата, а и те са така направени, че да могат да бъдат огъвани.

Защото преди седмица един от влиятелните хора в този спорт и агент на Джошуа - Еди Хърн, посочи Олександър Усик като вероятен съперник на неговия клиент, ако Ей Джей спечели обратно титлите си срещу Руис.