Катар е поредната опция за страна домакин на мача между световният шампион в тежка категория Антъни Джошуа и Кубрат Пулев.

Двамата имат срок от международната боксова федереация (IBF) да уговорят мача си до 31 януари. В противен случай ще има търг и спечелилата го компания изцяло ще организира сблъсъка, без да се допитва до мнението на самите боксьори.

Според досегашните информации, основните разногласия между екипите на Джошуа и Пулев са за мястото на мача. Българинът предпочита варианта Истанбул. Има и опция Саудитска Арабия, а пред БТВ Ивайло Гоцев сподели, че вече и Катар е намесен в играта.

От своя страна Джошуа иска мача да е в Лондон. Естенствено, че за него е по-добре да се бие пред родна публика, а и все пак шампионът е в по-силната позиция при преговорите.

"Мач ще има, но мястото ще бъде изненада за всички. Все още има няколко варианта. Има и нов такъв, който тепърва ще дискутираме.

В последните няколко дни влезе още един силен играч в надпреварата. Това е Доха, Катар. А това наистина е силен играч, няма смисъл да обяснявам. 

Еди Хърн казва много неша. Мисли едно, прави друго. В петък ще се знае всичко. Провеждаме активни разговори всеки ден. Днес също ще се чуем. Вярвам, че всичко ще се случи. Кубрат е готов, виждате за каква машина става въпрос", сподели Гоцев.