Президентът на UFC Дейна Уайт продължава упорито да твърди, че галавечерта на 18 април ще се състои по програма. Невероятно, при отлагането на почти всяко спортно събитие по света, но - факт.

Главният мач от шоуто между Хабиб Нурмагомедов и Тони Фъргюсън вече пропадна, след като шампионът от Дагестан е в карантина в Русия и не може да напусне страната. Ще го замени американецът Джъстин Гати.

Но къде ще е вечерта на битки в октагона на UFC? Коя държава ще наруши мерките за социална изолация и ще организира такова събитие?

"Нещата са под контрол и на 18 април действаме по план - каза Уайт в интервю пред медията TMZ. - На ден-два сме от договорка с локацията, която ще приеме битките. Говорим за частен остров, напълно обезопасен за здравето на бойците."

Ако това се случи, а Дейна твърди, че ще се случи, Световната здравна организация вероятно ще реагира.

На няколко пъти лекарски съюзи предупреждават UFC да не провежда състезания.

Според президента обаче, не само ще има гала на 18 април, а такива ще станат редовни - за да има шоу за хората в изолация по домовете им.

"Можем да правим зрелища всяка седмица, след като сме осигурили безопазна локация - казва Уайт. - Така ще помагаме на хората в тези трудни времена."