"Уембли" изплува като вариант №1 и мечтан сценарий за арена на битката между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри.

За нея се говори вече от месеци, но конкретика около датата и мястото на сблъсъка на двамата боксови шампиони липсва.

В петък обаче Еди Хърн, промоутърът на Джошуа, обяви, че е посетил лично Фюри и на чаша кафе са обсъдили вариантите. Това е решителна крачка в преговорите, които до този момент изглеждаха повече като хвърляне на фрази в пространството от двете страни.

"Всичко е уточнено, имаме съгласие и около мястото на мача - каза Хърн. - Ще го обявим през следващата седмица, но е договорено. Фюри бе изключително директен и конкретен, като той вече тренира много сериозно. Антъни пък е в режим на тренировки и подготовка от повече от месец."

Според английските медии, мястото е "Уембли", като стадионът ще бъде отворен за поне 50 000 зрители.

Мерките във Великобритания позволяват публика на открито след 15 май, а на Евро 2021 по футбол дори ще видим около 60 000 - за полуфиналите и финала, които са именно на легендарната арена в Лондон.

Вероятно боят Фюри - Джошуа ще е в един от последните два уикенда на юли или в първия на август, за да може да се използва "Уембли" след футболното европейско.

"Това е мечтата, разбира се - призна Ей Джей, запитан по темата от "Скай". - Мач срещу Фюри на "Уембли" е това, което всеки британски фен иска да види."

Джошуа победи Владимир Кличко през 2017 г. в исторически мач, като тогава около 85 000 зрители гледаха срещата.