На частен остров или в резерват, ако трябва и на Луната... Но шоуто ще продължи.

Общо взето това е темата в последните дни около UFC, след като ръководителят на организацията Дейна Уайт не дава и дума да се издума за отменяне или отлагане на галата UFC 249.

Макар и без шампиона Хабиб Нурмагомедов, спектакълът на 18 април явно ще се състои... някъде. Без публика и с излъчване през стриймове за целия свят, като вероятно интересът ще е огромен.

"Няма да бягам и да се крия от някакъв вирус", прави се на интересен Уайт. Очевидно слагайки маската на голям смелчага, с което печели точки сред феновете на спорта, в който битките понякога довеждат до грозни гледки и много кръв.

Но дали само инатът и опитите да ни покаже колко е смел, са в основата на упоритото търсене на начини за провеждането на галавечерите, които предстоят? Нищо, че срещу идеята за такива събития се изказаха куп водещи световни лидери, а и Световната здравна организация.

Уайт има 750 милиона причини да е толкова устремен. Или - една, но струваща 750 милиона долара.

Според "Уолстрийт Джърнъл", толкова ще спечели организацията UFC, ако изпълни датите си и ангажиментите си за боеве до края на 2020 г.

Това са парите, които са фиксирани в договорите със спонсорите и телевизиите. И те искат своите 42 шоувечери за годината. Тоест - остават още 35, след като 7 вече минаха.

Само от UFC 249, което предстои на 18 април (още не знаем в кой резерват или остров), експертите на бойната асоциация очакват поне 20 милиона долара само от платени абонаменти за телевизионното излъчване. Отделно от парите, които влизат по договорите. А нищо чудно сумата от Pay-per-view абонаментите да скочи поне двойно или тройно, и то само за няколко часа шоу.

Напълно достатъчно, за да компенсира разходите по пътуванията и организацията на битките на сложна дестинация и при условията на пандемия - с охрана, изолация и пълна стерилизация на помещенията, в които ще са боевете. Както и от липсата на билети, които да се продават за тлъсти суми на феновете.

Просто няма да има фенове.