Боксовият мениджър Ивайло Гоцев коментира пред в. "България днес" мача на Кубрат Пулев с Антъни Джошуа. Импресариото движи делата на Кобрата от години, а в седмиците преди боя за световната титла бе особено активен в заканите към британеца.

Гоцев има голям принос за това Пулев да достигне за втори път мач за поясите, но не е сигурен точно как ще се развият нещата в професионален план за 39-годишния боксьор.

"Кубрат Пулев сам трябва да вземе решението дали да продължи с професионалния бокс - каза агентът пред изданието. - Сега е време за почивка и преоценка. Да успокои духа. Скоро ще водим по-сериозни разговори. Всичко зависи от Кубрат как ще се процедира оттук нататък. Има енергия.

Ще направи това, което му е на душата. Има много опции в живота. Трябва да избере правилната.

Колкото до мача - той дойде и даде всичко от себе си. Това не беше достатъчно заради обстоятелства, които не бяха предвидими. Не се предаде дори когато беше надигран от Джошуа. Беше като войн. Изнесоха го на щит. За мен е морална победа.

Жив и здрав е след мача. В добра психологическа форма."

В същото време друг боксов промоутър, който е близък до професионалната кариера на Пулев - легендарният Боб Аръм, призна, че не е изумен от видяното на ринга от Джошуа при победата му с нокаут.

"Не, не, по никакъв начин не ме впечатли победата на Антъни - каза 86-годишният мениджър. - Беше предпазлив, не показа кой знае какво. ОК, беше по-добрият боксьор на ринга, но като цяло не беше страхотен. По-скоро средно представяне.

Пулев така и не успя да натисне спусъка, въпреки че имаше ситуации за това. Това бе спасението на Джошуа. Но не видях нещо, което да притесни Тайсън Фюри."

Аръм ще седне на масата за преговори с Еди Хърн съвсем скоро, за да започне договарянето на мачовете между Фюри и Джошуа, които се очакват с огромен интерес.