Букмейкъри ще изплатят милиони в печалби на играчи, заложили при огромни коефициенти за сензационната загуба на Антъни Джошуа от Анди Руис рано тази сутрин.

Безспорният шампион в тежката категория на бокса загуби поясите си срещу тоталния аутсайдер, който го победи в 7-ия рунд на мача в "Медисън Скуеър Гардън", Ню Йорк.

Най-сериозни суми са заложени в азиатски къщи, както и в Северна и Централна Америка. Руис е мексиканец и се предполага, че повечето ставки са направени повече с оптимизъм и патриотизъм, отколкото в реално очакване за победа на "техния човек".

Няма данни за фрапиращо големи суми, заложени на успех на Руис, който се оценяваше от 1:14 до 1:21 при различните букмейкъри.

Да падне Антъни повече от веднъж в нокдаун в мача - и такъв залог се предлагаше при 1:101. А успех на Руис точно в седмия рунд, когато бе спрян мачът от арбитъра след поредния нокдаун на шампиона, се оценяваше при 1:250.

Куриозно - има и такива залози, но не с големи суми.

Вече се появиха и първите публикации, смесващи реалните факти с теория на конспирацията. Донякъде това не е изненадващо, защото победата на Руис е най-сензационната в тежка категория от тази на Хасим Рахман срещу супершампиона Ленъкс Люис преди 18 години. Тогава ставките за аутсайдера бяха дори по-високи.

Триумфът на мексиканеца срещу Джошуа вероятно все пак не може да засенчи този на Джеймс Бъстър Дъглас над Майк Тайсън през 1990-а, когато такъв сценарий се оценяваше от букмейкърите при 1:45.

Усмихнат, Джошуа веднага обяви, че ще има реванш в Англия съвсем скоро. Залозите за него вече са ясни и са подобни - 1:9 за Руис, 1:1.30 за бившия вече шампион.