Боксовият мач между Саул "Канело" Алварес и Кейлъб Плант започна близо два месеца преди... самия мач. Той е на 7 ноември в Лас Вегас.

На първата пресконференция, на която мексиканецът и американецът се видяха очи в очи, се стигна до спречкване и размяна на юмруци. Позабравено в света на професионалния бокс, но очевидно не дирижирано и като част от сценарий. Двамата просто се мразят искрено от години, а Канело се закани да "счупи от бой този нахалник" в интервю още преди въпросния брифинг.

Той бе в Бевърли Хилс и започна мирно, като Плант се усмихваше, но показа неуважение, като отказа да свали слънчевите си очила, докато Алварес отговаряше на репортерски въпроси.

Когато двамата застанаха лице в лице за традиционните снимки, американецът прошепна нещо на Канело и той го блъсна здраво в гърдите.

Кейлъб директно посегна с левачката, но мексиканецът с добре познатия ескиваж избегна удара и контраатакува, като отвори аркада на Плант под лявото око.

Двамата бяха разтървани, преди нещата да излязат тотално от контрол.

Снимка: Getty Images

"Той е допингиран измамник", отсече американецът след случилото се. Визира положителния тест за допинг, даден от световния шампион преди 3 години, заради който обаче Канело не бе наказан.

"Търси си извинения още преди боя, защото знае как ще свърши той - каза в отговор мексиканската суперзвезда. - Каза ми неща, които няма как да търпя. За мен - както и да е, но обиди и майка им, а това заслужава юмрук в муцуната. Така и направих."

Плант е с баланс от 21 победи и без загуба на профиринга, докато Канело има 1 поражение в 59 мача.

Мексиканецът държи поясите във версиите WBC, WBA и WBO, докато Кейлъб е шампион на IBF.