Канело Алварес се върна на ринга за първи път от ноември миналата година и не разочарова. Пред 20% от капацитета на “Аламодоум” в Сан Антонио (15 000 души), мексиканецът победи с единодушно съдийско решение досега непобедения шампион в супер средна категория на професионалния бокс Калъм Смит (Великобритания) и по този начин обедини титлите на WBA, WBC и The Ring.

Картите на съдиите бяха изцяло в полза на Канело (119-109, 119-109 и 117-111), като за мексиканската суперзвезда това бе победа №54 на професионалния ринг, докато Смит загуби за първи път след 27 последователни успеха.

Двамата изкараха пълни 12 рунда, а Алварес напомни защо е считан за може би най-голямата звезда на професионалния бокс към момента, засипвайки съперника с абсолютно всички възможни удари - от ъперкъти до крошета.

Той е първият мексиканец в историята на бокса, който успява да обедини световните титли в тази категория.

Снимка: Getty Images

“Аз съм най-добрият в света. В първия рунд се опитах да видя какво ще покаже, умения или каквото и да е, а после видяхте, че му показах кой съм”, заяви Алварес веднага след мача, като малко или много изказването му обобщи случилото се на ринга. 

В първата част действително всичко бе по-скоро в опознавателно темпо, но след това Канело премина на по-висока скорост и беше очевидно, че победата ще бъде негова.

С този успех Алварес има победи и над двамата братя Смит - през 2016 година той побеждава по-големия Лиъм Смит в леката средна категория, а сега се разправи и с Калъм в по-високия клас.

Единствената загуба на Канело като професоналист е от Флойд Мейуедър през 2013 година.