Бившият боксьор Виталий Кличко обяви публично, че той и негови сънародници са убили шестима души, докато защитават територията на родината си Украйна.

Кличко, който е кмет на Киев, се бие заедно със своя брат Владимир, както и много други спортисти, които решиха да се включат във войната.

"Убихме няколко човека. Предполагам, че снощи убихме шестима души. Не ни интересува колко силна е руската армия, ние сме готови да се бием. И сме готови да умрем за нашата родина и за нашите семейства, защото това е нашият дом. Това е нашето бъдеще и някой иска да дойде в нашия дом и да открадне открадне бъдещето ни. Призовавам всички международни партньори да наблюдават тази трагедия, която се случва днес в Украйна и тази безсмислена война, в която няма да има нито победители, нито губещи.

Искам само да ви кажа, че трябва да останем единни срещу тази агресия, тази руска агресия. Не позволявайте това да продължава да се случва в Украйна. Не позволявайте това да се случва в Европа и евентуално в света. Обединени, ние сме силни. Подкрепете Украйна, благодаря. Украйна ще бъде свободна и европейска! Ще победим, въпреки че ще бъде трудно!", каза Кличко в обръщание от Инстаграм.