Боксовата легенда Владимир Кличко подготвя бъдещата звезда на тежката категория, поне според думите на самия украинец.

Става въпрос за 28-годишния хърватски боксьор Фили Хъргович.

При аматьорите той има бронз от Олимпиада, както световна и европейска титла, а от три години е при професионалистите, където записа 10 убедителни победи в 10 мача.

Хъргович бе спаринг партньор на Кличко в последните години от славната му кариера, а украинецът го взе под крилото си след това, като ще се погрижи да му уреди големи мачове.

Според Кличко е въпрос на време хърватинът да влезе в елита на бокса, като не би трябвало да е изненада, ако грабне и някоя от титлите в тежката категория.

"Той е едно от най-талантливите момчета, които съм виждал. Показвал го е като аматьор, а сега го показва и като професионалист.

Правил съм десетки спаринги с него, като ви гарантирам, че не съм имал по-труден партньор. Затруднявах се дори в най-силните си години.  Убеден съм, че ще бъде шампион, а аз ще му помогна да получи този шанс", сподели Кличко.

 

Самият Фиип Хъргович заяви, че се чувства готов за всеки един противник и не би отказал никакъв мач.

"От самото начало при професионалистите се чувствам напълно готов за всеки един мач.

Осъзнавам обаче, че на този етап от кариерата си, няма как да се бия с големите имена. Трябва да наптрупам поне още 10 победи срещу по-скромни противници, за да попадна в челото на ранглистите.

Не съм популярен за широката аудитория, а това става само и единствено с победи.

Убеден съм, че с помощта на Кличко в близкото бъдеще ще бъда претендент за някой пояс.

Времето ми да съм професионалист дойде след края на Олимпиадата в Рио. Отидох там за злато, но в полуфинала нещо се обърка и останах с бронза. От този момент се отдадох изцяло на професионалния ринг и прдължавам да следвам мечтата си".