Кубрат Пулев и Дерек Чисора ще се бият за интерконтиненталната титла на WBA, изненадващо обявиха организаторите на двубоя. Шампионският пояс ще бъде допълнителна мотивация и за двамата да покажат най-доброто от себе си.

Този следобед двамата се срещнаха очи в очи за последно преди битката им на ринга в събота вечерта в "О2 Арена" в Лондон. Точният час на двубоя не е фиксиран, но със сигурност ще е преди полунощ, твърдят организаторите. Срещата ще се предава единствено по платената платформа DAZN.

Пулев и Чисора се качиха на задължителния кантар, а мястото на церемонията бе доста недстандартно - една от спирките на лондонското метро.

Там първи на кантара застана Пулев, който закова стрелките на 113.4 килограма. Той демонстрира леко повишаване на теглото си спрямо предишния си дуел с Джери Форест, когато беше 112.5 кг

"Перфектно, перфектно!", каза Кобрата, като видя колко тежи.

Противникът му пък се появи с маска на британския премиер Борис Джонсън, като не я свали през цялото време. Екстравагантната му визия бе допълнена от джапанки и розови чорапи. На кантара Чисора показа 117.1 килограма, тоест с почти 4 повече от българина.

След това двамата позираха лице в лице, като очакванията бяха да има нови сблъсъци. За целта бяха осигурени множество охранители, чиято намеса обаче този път се оказа ненужна.

Веднага след церемонията Чисора застана пред камерите и отправи нова порция вербални закани към Пулев.

"Ще го унищожа! Просто ще го попилея на парчета. Дали ще бъде брутална касапница? Не, много по-лошо ще е", закани се Чисора.