Мачът между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа не е напълно сигурен. Това призна на специална пресконференция Кобрата, който преди дни публикува новина, че е постигната договорка за мач на 12 декември.

Той призна, че е избързал с новината, като дори е имало натиск от "Sky Sports", тя да бъде свалена. Няма как да бъде обявено нищо официално, докато двете страни не сключат договор.

Все пак Пулев остава оптимист, че всичко около мача ще е наред и той ще се проведе. Първоначално сблъсъкът трябваше да се състои на 20 юни, но бе отложен заради пандемията от коронавирус, може би до края на седмицата трябва да има яснота около новата дата, ако изобщо бъде насрочена такава.

"Настояваха да изтрием поста, защото искали те да обявят новината. Но аз не мога да заблуждавам хората и да манипулирам. Това означава, че докато не го обявят официално, мачът не е сигурен. Малко е сложно, така че все още не се знае дали мача ще го има. Аз все пак си имам договор и затова сега нямам право да говоря нищо относно предстоящата среща. Очаквам съвсем скоро да обявят мача.

Въпреки че нищо не е обявено официално, аз все пак тренирам и се подготвям. Не е лесно да се организира подобен мач. Към края на седмицата би трябвало да стане ясно дали ще има мач, или няма да има.

Коментирали сме "O2 Арена" в Лондон. За мен няма никакво значение къде ще се бием, важно е какво ще се случи на ринга. Може и на централната гара да е, стига да го решат и да го обявят. Силно вярвам в собтвените си сили и не смятам, че публиката до такава степен може да помогне.

Ако един спортист е концентриран и достатъчно добре подготвен ментално и физически, дори цялата публика да е срещу него, това може само да го мотивира.

Тренирам, чувствам се в супер форма и понякога дори се изумявам от себе си, когато тренирам в залата. Ще видите един доста по-различен Кубрат в сравнение с мача с Владимир Кличко. През 2014 година аз се изправих абсолютно сам срещу Кличко, даже собственият ми тим беше срещу мен. Не беше никак лесно срещу всичките тези хора да воювам. Аз останах психически спокоен, но нямах достатъчно опит на самия ринг.

Сега съм вече доста по-закоравял боец и няма да допусна такива елементарни грешки като срещу Кличко. Тогава бях пренавит заради голямата публика и голямото очакване. Именно този опит се добива с мачовете. Тогава публиката изигра роля да бъда пренавит, храбър, смел, но страхът трябва да е балансиран, за да предпазва човек себе си.

Трябва да вярвяте в българската сила и Кубрат Пулев, защото ще видите как мачкаме елегантно и грубо.

Много пъти съм казвал, че базата в Белмекен е райско място. След последните скандали нещата там са се променили със съдействието на министерството на младежта и спорта, за което се радвам и им благодаря. Въпреки че ме нападнаха, аз съм издръжлив и съм готов да поема всякакви негативи заради общото благо", сподели той на свиканата от него пресконференция.